blog


Hoe printen vanaf telefoon?

Wil je een foto, notitie, tekstdocument, PDF of ander bestand dat op je smartphone staat afdrukken? Dan hoef je dat niet meer eerst naar een computer over te zetten. Tegenwoordig kun je namelijk gewoon mobiel printen.

 

Wat heb ik nodig om te printen vanaf telefoon?

Om vanaf je telefoon te printen heb je slechts twee dingen nodig: een smartphone en een printer met WiFi. Veel printers bieden ook de mogelijkheid om via bluetooth af te drukken, maar dan moet je wel bij de printer in de buurt zijn. Is dat niet het geval, dan moet je ervoor zorgen dat je smartphone en de printer met hetzelfde WiFi netwerk verbonden zijn.

 

Moet ik een app downloaden?

Als je een iPhone hebt, dan hoef je in principe geen app te downloaden; alle moderne iPhones zijn namelijk standaard uitgerust met Apple AirPrint. Als je een ander merk smartphone hebt of behoefte hebt aan wat meer afdrukopties, dan raden we je aan om de mobiele app van de betreffende printerfabrikant te downloaden. Heb je bijvoorbeeld een HP printer, dan kun je de HP Smart app downloaden. Hiermee kun je moeiteloos draadloos scannen en printen vanaf je telefoon. Voor een Canon printer gebruik je Canon PRINT, voor een Brother printer heb je Brother iPrint&Scan nodig. Zo heeft elk printermerk een eigen app. Die kun je eenvoudig vinden door het merk van je printer in te typen in de zoekfunctie van de App Store (iOS) of Google Play (Android). De printer app staat doorgaans bij de eerste zoekresultaten.

 

Hoe werkt het printen vanaf telefoon precies?

Zodra je de app hebt gedownload kun je deze openen en volg je de instructies op. Hoe het afdrukken precies in zijn werk gaat is bij elke app anders, maar over het algemeen wijst alles voor zich.

 

 

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->