blog


Printen met Macbook

Printen met Macbook werkt net even anders dan printen met Windows computers, maar is zeker niet ingewikkeld. Waar je vroeger vaak een driver moest installeren met een CD-rom van de fabrikant om ervoor te zorgen dat je computer de printer kon herkennen, is dat tegenwoordig niet meer nodig; een Macbook zal vrijwel elke moderne printer automatisch herkennen. De exacte stappen zijn afhankelijk van het programma dat je gebruikt; zo kan het afdrukken van Word documenten net even anders zijn dan het afdrukken van een webpagina in Chrome, een PDF of een Adobe InDesign bestand.

 

Printen met Macbook in 5 stappen

Hieronder geven we een algemene uitleg om eenvoudig te printen met een Macbook:

 

#1. Wanneer je nog niet eerder via je Macbook met deze printer afdrukken hebt gemaakt, moet je eerst de printer toevoegen aan de lijst met printers.

 

#2. Open het document dat je wilt afdrukken op je Macbook. Gebruik de sneltoets cmd + P of navigeer in het menu in de bovenbalk naar ‘Archief’ en vervolgens naar ‘Druk af’.

 

#3. Het dialoogvenster voor afdrukken wordt geopend. Je krijgt hierbij een voorvertoning van het document te zien. Controleer of alles er goed uit ziet en of de instellingen naar wens zijn.

 

#4. Wil je iets wijzigen? Afhankelijk van het programma dat je gebruikt, kan dit bij ‘Afdrukinstellingen’, ‘Voorinstellingen’ of ‘Pagina-instelling’. Naast de standaard instellingen zoals het paginabereik kun je afhankelijk van de printer ook aanvullende opties aanpassen, zoals zwart-wit afdrukken of dubbelzijdig printen (duplex). Indien gewenst kun je de afdrukinstellingen ook bewaren voor volgende printopdrachten.

 

#5. Zijn alle instellingen naar wens? Dan kun je op ‘Druk af’ klikken. Je document wordt dan naar de printer verstuurd en afgedrukt.

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->