blog


Printen naar bestand

Wie geregeld documenten afdrukt is ongetwijfeld de optie ‘printen naar bestand’ weleens tegengekomen. Hieronder leggen we kort uit wat deze optie inhoudt en op welke manier je er gebruik van kunt maken.

 

Wat is printen naar bestand?

In plaats van een document naar een printer te verzenden om het af te drukken, kun je ook kiezen voor printen naar bestand. Je document wordt dan door het systeem geconverteerd naar een PDF, PostScript of SVG bestand. Dit kan erg handig zijn, bijvoorbeeld als je het document op een ander apparaat wilt overzetten of het met een andere gebruiker wil delen.

 

Printen naar bestand, hoe werkt dat?

Hoe printen naar bestand precies werkt, is afhankelijk van welk besturingssysteem je gebruikt (Windows of MacOS), het huidige bestandstype van het document en het programma waarin je werkt. Hieronder geven we een algemene uitleg die in de meeste situaties wel van toepassing is.

 

  • Open het document dat je wilt printen naar bestand in een programma dat over een afdrukfunctie beschikt. Dit is doorgaans het programma waarin het bestand is aangemaakt (bijvoorbeeld Microsoft Word, Microsoft Excel of Adobe InDesign.

 

  • Navigeer via het menu aan de bovenzijde van het scherm naar Bestand en kies voor Afdrukken. In plaats daarvan kun je ook de sneltoets combinatie gebruiken (Ctrl + P in Windows of cmd + P in MacOS).

 

  • Zodra het dialoogvenster voor afdrukken geopend is, selecteer je het gewenste bestandstype uit de lijst met beschikbare printers. Zo kun je het bestand bijvoorbeeld opslaan als interactieve PDF of als PDF voor afdrukken. Er zijn meestal meerdere mogelijkheden.

 

  • Klik vervolgens op OK. Vaak krijg je nu de gelegenheid om je bestand een nieuwe naam te geven en/of aan te geven waar je het bestand wilt opslaan.

 

  • Klik op Afdrukken.

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->