blog


Printen naar PDF

Wil je een bestand printen naar PDF? Afhankelijk van het programma dat je gebruikt, is dat vaak een kwestie van het afdrukvenster openen en de juiste optie zoeken. Soms heet deze ‘Afdrukken naar PDF’, soms ‘Printen naar PDF’ of simpelweg ‘Adobe PDF’.

Hoe kan ik printen naar PDF in Microsoft Word & Excel?

Open het document. Ga in de taakbalk bovenaan het venster naar Bestand en selecteer Afdrukken. In het dialoogvenster Afdrukken dat verschijnt, staat onderaan een PDF dropdown menu. Wanneer je op het pijltje klikt, zie je de beschikbare opties. Je kunt dan kiezen voor onder andere Bewaar als PDF, E-mail PDF en Bewaar PDF in iCloud. Selecteer de gewenste optie en klik vervolgens op Afdrukken. Je nieuwe PDF-bestand wordt dan op de geselecteerde locatie opgeslagen.

Kan ik ook geselecteerde pagina’s printen naar PDF?

Heb je een PDF-bestand waarvan je een of meerdere pagina’s wilt printen naar een ander PDF-bestand? De meeste applicaties bieden deze optie wel. Maar als dat niet het geval is kun je altijd nog gebruik maken van Adobe Acrobat, de applicatie die gebruikt wordt om PDF-bestanden te bekijken en eventueel te bewerken.

Zodra je het PDF-bestand in Adobe Acrobat hebt geopend, open je het tabblad Pagina’s aan de linkerzijde van het venster.

 De vervolgstappen verschillen een beetje afhankelijk van welke Acrobat versie je gebruikt:

In Acrobat 9 kies je Beeld > Navigatiedeelvensters > Pagina's.
In Acrobat X kies je Beeld > Tonen/verbergen > Navigatievensters > Paginaminiaturen. 

Maak je gebruik van Windows, dan hou je ctrl ingedrukt terwijl je de pagina’s die je wilt afdrukken selecteert. In MacOS hou je de cmd toets ingedrukt.

Heb je de juiste pagina’s geselecteerd? Kies dan in de taakbalk voor Bestand en vervolgens voor Afdrukken. Het deelvenster Afdrukbereik wordt geopend. Daar klik je op Afdrukken of op OK.

Dat was het! Je ziet het, printen naar PDF is helemaal niet zo moeilijk.

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->