blog


Printen zonder cartridges

Een inkjet printer is heel goedkoop in aanschaf; voor slechts een paar tientjes heb je al een alles-in-één model waarmee je mooie kleurenprints kunt maken en ook nog eens kunt scannen en kopiëren. Het nadeel van inkjet printers is dat de cartridges relatief duur zijn. Daardoor vragen veel mensen zich af: is er geen manier om te printen zonder cartridges?

Wat is het verschil tussen inkjet printers en laserprinters?

Om de vraag of je kunt printen zonder cartridges te beantwoorden moeten we het onderscheid tussen inkjet printers en laserprinters uitleggen. Inkjet printers werken dus met cartridges, oftewel intpatronen, die gevuld zijn met vloeibare inkt. Elke cartridge is voorzien van een printkop met hele kleine spuitkanaaltjes, die de inkt op het papier spuiten om de afdruk te creeeren. Laserprinters werken heel anders. Deze maken namelijk gebruik van toners, welke gevuld zijn met tonerpoeder. Het af te drukken document wordt met behulp van een laser geprojecteerd op de drum, een soort ronde koker. Het tonerpoeder blijft plakken op de plekken die door de laser verlicht worden, en door verhitting wordt het poeder met het papier versmolten.

Is printen zonder cartridges mogelijk?

Nu je het verschil tussen inkjet printers en laserprinters weet, is de vraag of het mogelijk is om te printen zonder cartridges makkelijker te beantwoorden. Kies je voor een inkjet printer, dan heb je altijd cartridges nodig. Maar ga je voor een laserprinter, dan kun je wél printen zonder cartridges. Je hebt dan natuurlijk wel toner nodig om afdrukken te maken, maar toner gaat aanzienlijk langer mee dan vloeibare inkt en is de meest voordelige optie als je veel en/of vaak moet printen. Dit is een van de redenen dat bedrijven doorgaans voor een laserprinter gaan.

 

 

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->