blog


Printen zonder witte rand

Wil je iets printen zonder witte rand? Dan moet je in de meeste gevallen een wijziging maken in de instellingen van het af te drukken document.

Printen zonder witte rand, hoe doe ik dat?

Open het document dat je wil afdrukken en navigeer naar de documentinstellingen. Zoek naar de instelling die de dikte van de witte rand bepaalt. Afhankelijk van het documenttype en het programma dat je gebruikt, zullen dit ‘paginaranden’ of ‘marges’ zijn, maar er zijn ook programma’s die de term ‘afdrukgebied’ hanteren. Heb je de juiste instelling gevonden? Verander dan de waarde aan alle zijden van het document naar 0 en sla de wijzigingen op. Vervolgens kun je het document printen zonder witte rand.

De marges staan op 0, waarom hebben al mijn afdrukken toch een witte rand?

Het kan weleens voorkomen dat je de documentinstellingen hebt geconfigureerd voor printen zonder witte rand, waarna er toch afdrukken mét witte rand uit de printer rollen. In dat geval zul je naar de instellingen van de printer zelf moeten kijken. De meeste printers staan namelijk standaard ingesteld om een witte rand over te laten op de afdrukken, omdat dit bij de meeste printopdrachten wel gewenst is. Afhankelijk van het merk en model printer waar je gebruik van maakt, kun je het afdrukbereik vaak wel aanpassen in het printerstuurprogramma. In de handleiding van de printerfabrikant staat beschreven waar deze instelling precies te vinden is. Mocht je na het aanpassen van het afdrukbereik alsnog een witte rand krijgen, dan kun je ook nog proberen om het papierformaat te wijzigen. Dit kan in het dialoogvenster voor afdrukken, op het Pagina-indeling tabblad.

 

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->