blog


Printer zonder cartridges

Inkjet printer vs printer zonder cartridges

Inkjet printers maken gebruik van cartridges met vloeibare inkt. Deze cartridges zijn niet alleen heel prijzig, het systeem zelf is ook niet optimaal. Deze printers zijn namelijk uitgerust met een systeem om automatisch de printkoppen te reinigen, om te voorkomen dat de spuitmonden verstopt raken. Dat lijkt op zich gunstig; het probleem is dat voor dat reinigingsproces dezelfde dure inkt wordt gebruikt. Met als gevolg dat cartridges zelfs bij incidenteel gebruik vaak vervangen moeten worden. En dat gaat flink in de kosten lopen.

 

Een printer zonder cartridges, een laserprinter dus, maakt geen gebruik van vloeibare inkt maar van toner. Dit is in feite inkt in poedervorm, dat door de hitte van de lasers met het papier wordt versmolten. Toner gaat vele malen langer mee dan vloeibare inkt, waardoor de kosten per afdruk gemiddeld veel lager zijn.

 

Is een printer zonder cartridges geschikt voor mij?

Als je veel en vaak moet printen en dan voornamelijk tekstdocumenten afdrukt, dan is een printer zonder cartridges zonder twijfel de meest voordelige keus, zeker op de lange termijn. Wil je weten waar je aan toe bent wat printkosten betreft, dan is een printer zonder cartridges huren ideaal: je kunt dan een printer uitkiezen op basis van jouw specifieke printbehoeften. Daarvoor betaal je een vast bedrag per maand, dus je hoeft ook geen grote uitgave in één keer te doen. En mocht je op een gegeven moment behoefte hebben aan een printer met andere of extra functionaliteiten, dan is omruilen zo geregeld. Interesse? Vraag gerust een vrijblijvende offerte bij ons aan! 

Klanten aan het woord

 

Onze klanten

-->